De kans is heel groot dat je de “Feast of blood” EP van Bat Magic midden januari in onze jaarlijst terugvindt (voor de geïnteresseerden: de tape-editie valt momenteel via Babylon Doom Cult Records te pre-orderen). De Amerikaanse band bestaande uit zes van hilarische pseudoniemen voorziene anonieme individuen behoort tot de Ordo Vampyr Orientis, en natuurlijk heb je meer dan één band nodig om over een ‘orde’ te kunnen spreken. De tweede band van dit clubje gelijkgestemde zielen heet Beastial Majesty die drummer The Impaler delen met Bat Magic. “The night of the hunter” is het eerste wapenfeit dat voorlopig enkel nog maar digitaal de wereld ingestuurd werd, maar hoogstwaarschijnlijk in de loop van 2022 ook wel een fysieke uitgave zal krijgen.

Dat hopen we althans want de twee nummers op deze demo zijn meer dan de moeite waard. De bandnaam verraadt het al enigszins, maar er zitten best wel wet bestiale elementen in deze woeste mix aan black en death metal vervat. Wie mijn schrijfsels zo af en toe eens leest, weet dat ik het doorgaans niet zo begrepen heb op bands die een afgeleide zijn van een Blasphemy en co. En toch vind ik Beastial Majesty goed te pruimen daar er tussen het barbaarse drumspel, de diepe grunts, primitieve riffs en chaotische gitaarleads heel wat bezwerende geluiden te noteren vallen die voor tegengewicht zorgen voor al het macho warmetalgedrag. Vooral in het wat meer groovende “The hunter” worden de zwaar ronkende psychedelische tonen van de basgitaar fel gesmaakt. Voeg daar nog een goeie meeslepende solo en opzwepende gitaarspel aan toe, en we kunnen van een regelrechte pankraker spreken. Opener “The night” heeft ook wel wat bedwelmende trekjes die we vooral in het leadgitaarwerk bespeuren, maar moet het toch vooral van zijn spierballengerol hebben.

Op “The night of the hunter” laat Beastial Majesty met zijn mix van war metal, psychedelica en zwaar groovende en rockende stonerriffs een vrij uniek geluid horen waarbij de basgitaar een prominente rol toegewezen krijgt en ik niet meteen gelijkaardig klinkende bands voor de geest kan halen. Dat alleen is al een verdienste tegenwoordig. Zeker eens checken!

JOKKE: 82/100

Beastial Majesty – The night of the hunter (Ordo Vampyr Orientis 2021)
1. The night
2. The hunter