De Addergebroeders zijn doorgaans geen fan van zogenaamde (bestiale) war metal, kort door de bocht genomen een mengeling van agressieve en primitieve black metal en grindcore-elementen waarvan Blasphemy de voorvader is. Slechts af en toe horen we eens zo’n band die ons kan bekoren en Iron Death mogen we gerust aan dit selectieve clubje toevoegen. Dit aan de Vlaamse ondergrond ontsproten kwartet leverde recent een eerste demo af die thematisch gezien – zoals bij landgenoten Dolchstoss – de gruwel van WO I behandelt. Zo gaat “Unleash the beast / A7V” over het startschot van de Grote Oorlog (“A bullet left the chamber / All tension in Central Europe unleashed / One shot unchained the allied beast.“).

Met vier songs die er in een dikke zeven minuten doorgejaagd worden, weet je dat het tempo hoog ligt (hoewel er af en toe ook wel eens een doomy of sludgy stukje passeert) en dat er geen tijd is voor overtollige ballast, maar dat meteen tot de kern van de zaak komen en een blitzkrieg aanval uitvoeren de enige optie is voor Iron Death. De echoënde vocalen klinken woest en bestiaal, maar situeren zich niet louter in de zompige modder van gortige loopgraven en neigen ook als een wat meer naar roepende blackmetalzang. Iron Death’s muziek klinkt zo zwaar als een pantsertank en walst zonder enige finesse alles plat wat op haar pad komt. Wat we zo fijn vinden aan Iron Death is dat de drummer meer doet dan enkel stoïcijns als een primaat rechtdoor hakken en de schwung er zeven minuten lang inhoudt. Lekker agressieve demo om ’s morgens de prut uit je ogen te laten blazen.

Kannonnenvoer voor wie bands als Revenge, Heresiarch, Diocletian, Blasphemy, Antichrist Siege Machine of Caveman Cult rauw lust. Iron Bonehead Productions of Nuclear War Now! dienen deze band dringend in te lijven. Benieuwd om dit Vlaamse oorlogsbataljon live eens van jetje te zien geven!

JOKKE: 82/100

Iron Death – Demo MMXXII (Eigen beheer 2022)
1. Trench supremacy
2. Unleash the beast / A7V
3. Pickelhaube
4. Dead of night