Bokkenrijders waren volgens het volksgeloof personen of geesten die op bokken door de lucht reden. In de 18de eeuw was dit de naam die gegeven werd aan een bende dieven, afpersers en plegers van gewelddadige berovingen in de Landen van Overmaas en het voormalige graafschap Loon. Als vanzelfsprekend spreekt de thematiek van de bokkenrijders al jarenlang vele metalbands aan. Niet al te lang geleden bijvoorbeeld nog het Limburgse Ritual Of The Dead Hand. Enkele muzikanten van het voormalige Kuar Nhial en Witch Trail, Ordigort, Bones en Ishtembashtok zijn blijkbaar ook erg gefascineerd door de bokkenrijders en vernoemden er hun nieuwe band zelfs naar (aanleiding voor de band was een onuitgegeven nummer van Witch Trail met die naam). Gezadeld op vier vurige composities klieven de heren op hun eerste demo twintig minuten lang door het luchtruim.

Daar waar hun Limburgse collega’s voor een heavy, mid-tempo soundtrack voor de bokkenrijders koos, gaat bij deze Bokkerijders en hun opzwepende mix van black, thrash en punk de zweep er genadeloos op. We horen thrash ’n roll Darkthrone-era terug en voorts heel wat zwartgeblakerde thrash genre Aura Noir en een vleugje Sacrilege, Slayer en Turia. Dit is muziek waar je onmogelijk op kunt blijven stilstaan, daar is de ontketende energie te krachtig voor. De aanstekelijke riffs van gitarist Jeffrey vliegen rond je oren en drummer Niels mept alles in trouwe Fenriz-stijl en met een dodelijke precisie swingend aan mekaar, zonder dat daarbij irritante getriggerde drums nodig zijn. De (h)eerlijke organische sound maakt deze prima demo af.

Bokkerijders” is als een op 50 exemplaren gelimiteerde pro-tape te scoren via Babylon Doom Cult Records die eerder op het jaar ook al de veelbelovende demo van het aanverwante Ordigort uitbracht. Checken die handel! Op 28 oktober spelen Bokkerijders in Brugge met Bones en Iron Death en op 4 november zullen ze Antwerp Music City aan gort spelen met Grey Aura en Gifts of Blankets.

JOKKE: 85/100

Bokkerijders – Bokkerijders (Babylon Doom Cult Records 2022)
1. Antikosmic void principle
2. Shackled leviathans
3. The madness Of mercury
4. Bokkerijders